Cum putem atrage fonduri pentru a susține financiar proiectul?

Nu-i așa că unul dintre motivele pentru care v-ați înscris în Major League Cup este că doriți să vă creați propriul start-up?

Știm că începutul este dificil și putem fi limitați de resursele financiare de care avem nevoie.

Aruncați o privire pe următoarele platforme crowdfunding pe care le-am selectat pentru voi și încercați să găsiți cea mai potrivită variantă pentru voi!

Nu vă limitați doar la aceste resurse, puteți găsi pe Internet multe altele.

Start-Up Nation oferă consultanță gratuită I.M.M.-urilor în accesarea fondurilor nerambursabile.

Startarium

Site de crowdfunding, pe care se poate face cont gratuit. Se trimite un draft de campanie, apoi acesta trebuie să fie aprobat.

Se acceptă doar campanii antreprenoriale, idei de afaceri, nu proiecte sociale. Platforma este gratuită, însă se percepe 2% comision de către operatorul de plăți MobilPay.

Susținătorii vor primi recompense – fie vor avea acces la produs mai devreme decât publicul larg, fie vor primi recompense simbolice.

Toate campaniile de crowdfunding sunt cu sumă fixă, adică fiecare antreprenor își stabilește suma de pe bani pe care dorește să o obțină. Dacă antreprenorul nu obține suma de bani, ci doar o parte, banii se întorc la donatori, iar antreprenorul nu primește nimic.

Startarium pune la dispoziție antreprenorilor sesiuni de mentorat pentru crearea unei campanii de crowdfunding cât mai bune.

GoFundMe

Se poate finanța orice tip de proiect. Platforma este gratuită, se percepe 3% pentru tranzacții.

Este ușor de folosit și are o pagină dedicată cu instrucțiuni.

Trebuie creat un cont, completat un formular, descris proiectul și încărcat o poză.

Nu se pot face donații în lei, așa că trebuie să existe un cont în euro sau în dolari, iar atunci când este completat formularul, trebuie neapărat să fie aleasă moneda potrivită. Pentru ca banii să poată fi retrași, proprietarul contului trebuie să aibă cel puțin 18 ani și să încarce documentele personale cerute.

În afară de monedă, toate detaliile campaniei și suma pot fi modificate mai târziu.

Există conturi individuale și conturi pentru mai multe persoane, așa că un cont poate fi împărțit între mai mulți oameni.

Nu există penalități pentru neatingerea sumei înscrise.

Scroll to Top