O SOCIETATE MAI CONECTATĂ

Ultimele luni ne-au arătat un peisaj economic, social şi geopolitic foarte dinamic la nivel mondial, determinat de pandemie şi efectele sale de durată. Acest context, din ce în ce mai volatil, în care ne aflăm cu toţii, s-a tradus în riscuri mai mari şi impredictibilitate, atât pentru oameni, cât şi pentru organizaţii și sistemul de învățământ. 

Există, cu siguranţă, multe lucruri pe care le-am învăţat în contextul acestei crize. Unul dintre primele aspecte pe care această pandemie le-a scos la iveală au fost vulnerabilităţile. De asemenea, ne-a arătat cât este de important să avem reţele de telecomunicaţii robuste şi soluţii digitale. Dar, mai presus de toate, ne-a arătat cât de puternici putem fi dacă ne unim forţele şi  lucrăm împreună. 

Tehnologia nu ar trebui să fie în detrimentul, ci în beneficiul oamenilor. Sprijinirea tuturor oamenilor pentru tranziția către un mod de viață și de lucru digitalizat, în care tehnologia joacă un rol important, este un proces dificil și anevoios, fiind necesară asigurarea accesului digital și pentru cei mai vulnerabili din societate.

Pe măsură ce parcurgem următoarea etapă a crizei, iar incertitudinea se menţine, mai sunt încă multe de făcut. Trebuie să ne redresăm şi să profităm de această şansă pentru a reconstrui mai bine, pe fundamente stabile și adaptate la standardele europene. Avem în faţa noastră o oportunitate unică de a crea o societate care să se bazeze mai mult pe tehnologie, o societate mai durabilă şi mai prosperă, reducând astfel diferenţele dintre comunităţi şi oferind mai multe şanse de creştere tuturor. 

Mai mult ca oricând, avem nevoie să fim împreună și mai aproape față de semenii noștri.

Sursa: Europa. Conectată. (2021), VodafoneVoice, Forbes România

 

Oare…

  • Cum putem contribui la dezvoltarea conectivității TIC și a rețelelor digitale?
  • Putem  sprijini mai eficient ocuparea forței de muncă de calitate, educația, competențele, incluziunea socială sau accesul egal la asistență medicală?
  • Ne poate ajuta tehnologia să îi aducem mai aproape și pe cei mai vulnerabili din societate?
Scroll to Top