Valoarea Banilor

Current Status
Not Enrolled
Price
Free
Get Started
Curs
Materials

În Epoca de piatră, când oamenii au devenit agricultori, când își adunau recoltele și creșteau animale, au conștientizat că produceau mai mult decât puteau consuma. Așa a apărut trocul – o modalitate greoaie folosită pentru primele schimburi comerciale dintre oameni. Bunurile în plus erau schimbate pentru lucruri care lipseau din gospodărie. 

Sarea, condimentele, ceaiul, vitele sau grânele au fost primii “bani” ai omenirii. Ceva mai târziu, în unele societăți erau folosite mărgelele de fildeș, pietrele șlefuite, pepitele din aur sau argint.

Banii au apărut din nevoia de a înlocui trocul. Practic, așa au apărut „banii marfă”, iar doar anumite mărfuri au devenit mijloc de schimb. Inventarea banilor a fost un pas important pentru comerț, însă transportul monedelor grele a devenit incomod.

©2021 | autor Silvia Bogdan, https://silviabogdan.ro

Informațiile din acest website provin din mai multe surse. Deși căutăm să menținem o versiune actualizată, nu putem garanta că așa va fi întotdeauna. Dacă observați pe vreo pagină ceva care ar trebui corectat sau actualizat, vă rugăm să ne trimiteți un e-mail la adresa elearningpm@scoaladevalori.ro 

Acest site are scop exclusiv educațional. Vă sugerăm să nu luați totul ad litteram, tot ce găsiți aici nu sunt recomandări, sunt doar informații. Voi, cititorilor și utilizatorilor, veți analiza acest conținut și veți decide în deplină cunoștință dacă alegeți să vă schimbați comportamentul implementând în viața voastră ceea ce sugerăm noi aici. Mult succes!

Aprecieri si recenzii

5.0
Scor mediu
1 Aprecieri
5
1
4
0
3
0
2
0
1
0
Ți-a plăcut cursul nostru?
Am vrea să știm opinia ta!
Manole Ilinca
Scris acum 7 luni
Interesant!

Un curs interesant. Am aflat lucruri noi.

Arată mai multe recenzii
Ți-a plăcut cursul nostru?
Am vrea să știm opinia ta!

Cursuri similare

Modul Digital pentru Profesori

Acest modul este disponibil pentru profesorii din România, cu scopul de a sprijini desfășurarea activității didactice a acestora. Eficiența pedagogiei digitale depinde în mare măsură de modul în care tehnologiile digitale sunt utilizate de profesori în predarea la clasă. Utilizarea corespunzătoare a tehnologiilor și resurselor digitale disponibile poate avea un impact pozitiv asupra educației elevilor.

Vezi mai mult ...

SEIF Ghid de Educație Financiară pentru Adolescenți

Cu acest curs, sperăm să ai ocazia să conștientizezi ce contează cu adevărat pentru tine, să descoperi căi simple în a-ți (re)modela propriul comportament financiar, practicând obiceiuri sănătoase, lăsându-te inspirat(ă) și sedus(ă) de rezultatele financiare pe care poți începe să le înregistrezi fără prea mult efort, încă de la vârsta pe care o ai.

Vezi mai mult ...

« » page 1 / 5

Scroll to Top