Te invităm să te auto-evaluezi în raport cu cei 63 de itemi reprezentativi pentru cele 5 domenii. Pentru a răspunde, alege una dintre cele cinci opțiuni de răspuns. Completarea îți va lua aproximativ 20 minute.
Răspunzând întrebărilor din acest chestionar ai oportunitatea de a primi feedback. Raportul asupra auto-evaluării îți va oferi un punct de vedere sinoptic a etapelor cheie necesare planului individual de dezvoltare pentru o pregătire mai adecvată în vederea predării digitale.
©2021 | autor Silvia Bogdan, https://silviabogdan.ro
Lista resurselor educaționale disponibile
Proiecte aflate în derulare în care te poți implica pentru a putea practica îmbunătățirea abilităților tale digitale
0 of 63 Intrebari completed
Questions:
You must fill out this field. |
|
You must fill out this field. |
|
You must fill out this field. |
|
You must fill out this field. |
|
You must fill out this field. |
|
You must fill out this field. |
|
You must fill out this field. |
|
You must fill out this field. |
|
You must fill out this field. |
|
You must fill out this field. |
|
You must fill out this field. |
|
You must fill out this field. |
|
You must fill out this field. |
|
You must fill out this field. |
|
You must fill out this field. |
|
You must fill out this field. |
|
You must fill out this field. |
|
You must fill out this field. |
You have already completed the test before. Hence you can not start it again.
Test is loading…
You must sign in or sign up to start the test.
You must first complete the following:
Time has elapsed
Dacă ai obținut un scor mai mic de 44,44%, atunci ești un Diletant: N0
Ai ocazia să începi să îți îmbunătățești abilitățile de predare la distanță prin utilizare adecvată a instrumentelor digitale. Feedback-ul pe care îl vei primi din acest sondaj se bazează pe o serie de acțiuni pe care le vei putea practica în următoarea perioadă. Vei putea selecta una sau două recomandări pentru a intra în următoarea etapă de învățare, concentrându-te pe îmbunătățirea semnificativă a strategiilor tale de utilizare a tehnologiilor în predarea la distanță. Practicând, vei parcurge pași către următorul nivel de competență, acela de Explorator (N1).
Dacă ai obținut un scor mai mare de 44,44% și cel mult egal cu 52,38%, atunci ești un Explorator: N1 Conștientizezi potențialul resurselor digitale în predare și ești interesat(ă) să le explorezi pentru ați îmbunătăți practica pedagogică folosindu-te de tehnologiile existente. Ai început să utilizezi tehnologiile moderne de predare în unele domenii și dacă aprofundezi vei beneficia de o înțelegere mai consistentă. Îți poți spori competența colaborând și făcând schimb de experiență cu colegii, amplificând în continuare repertoriul de instrumente digitale, abilități pedagogice și relaționare cu elevii. Acest lucru te va muta la următorul pas al competenței, nivelul Experimentat (N2).
Dacă ai obținut un scor mai mare de 52,38% și cel mult egal cu 60,32%, atunci ești un Experimentat: N2 Utilizezi instrumente moderne pentru predare într-o varietate de contexte și pentru o serie de scopuri, integrându-le în multe dintre inițiativele tale pedagogice. Le folosești în mod creativ pentru ați îmbunătăți diverse activități didactice. Ești dornic(ă) să îți extinzi repertoriul de instrumente digitale. Poți beneficia de creșterea înțelegerii cu privire la utilizarea adecvată a tehnologiilor în predare care funcționează cel mai bine, în situația în care înveți să-ți adaptezi strategiile și metodele pedagogice la nevoile elevilor tăi. Încearcă să îți acorzi mai mult timp pentru reflecție și adaptare, completat de încurajare colaborativă și schimb de cunoștințe, pentru a ajunge la următorul pas, nivelul Avansat (N3).
Dacă ai obținut un scor mai mare de 60,32% și cel mult egal cu 76,19%, atunci ești un Avansat: N3 Folosești o gamă de resurse tehnologice moderne cu încredere, creativitate și spirit critic pentru a-ți îmbunătăți activitățile profesionale. Selectezi în mod intenționat instrumente digitale moderne pentru situații particulare și faci astfel încât să înțelegi avantajele și dezavantajele utilizării diferitelor resurse digitale. Ești curios/curioasă și deschis(ă) la idei noi, știind că există multe lucruri pe care nu le-ai încercat încă. Utilizezi experimentarea ca mijloc de extindere, structurare și consolidare a repertoriului de tehnologii digitale. Împărtășește-ți expertiza cu alți profesori și continuă să dezvolți în mod critic tehnologiile moderne de predare pentru a ajunge la nivelul Expert (N4).
Dacă ai obținut un scor mai mare de 76,19% și cel mult egal cu 92,06%, atunci ești un Expert: N4 Ai o abordare consecventă și cuprinzătoare pentru ați îmbunătăți practicile pedagogice prin utilizarea tehnologiei la clasă. Te bazezi pe un repertoriu larg de resurse digitale din care știi să o alegi cea mai potrivită pentru orice situație dată. Reflectează continuu și dezvoltă-ți practicile. Schimbând idei cu colegii, vei fi la curent cu noile evoluții și astfel, îi vei putea ajuta și pe alți profesori să profite de potențialul resurselor și tehnologiilor digitale moderne pentru îmbunătățirea predării și învățării. Dacă ești gata să experimentezi ceva mai mult, vei putea ajunge la ultima etapă de competență, ca Inovator (N5).
Dacă ai obținut un scor mai mare de 92,06%, atunci ești un Inovator: N5 Pui la îndoială caracterul adecvat al resurselor și tehnologiilor pedagogice contemporane, în care ești un Expert. Ești îngrijorat(ă) de constrângerile sau dezavantajele acestor practici și ești condus(ă) de impulsul de a inova educația și mai mult prin digitalizare. Lucrezi consecvent(ă) cu tehnologiile digitale moderne extrem de inovatoare și complexe și / sau dezvolți noi abordări pedagogice prin utilizarea resurselor adecvate. Conduci inovația și ești un model pentru alți profesori.
Cât de ușor îți este să folosești procesatoarele de text: Word, Google Docs, OneNote etc.?
Cât de ușor îți este să folosești foile de calcul: Excel, Spreadsheet etc.?
Cât de ușor îți este să folosești e-mail-ul: Gmail, Yahoo etc.
Cât de ușor îți este să folosești Internet-ul folosindu-te de motoarele Chrome, Mozilla, Safari etc.?
Cât de ușor îți este să folosești forumurile sociale: și canale de comunicare Facebook, Instagram, TIk Tok, Discord, Whatsapp, You Tube etc.?
Cât de ușor îți este să creezi materiale video?
Cât de ușor îți este să creezi materiale audio?
Cât de ușor îți este să creezi materiale vizuale: Google Sildes, Power Point, Canva, Swavy etc.?
Cât de ușor îți este să publici imagini, texte sau rapoarte?
Cât de ușor îți este să folosești aplicațiile de evaluare: Google Forms, Jotform, Microsoft Forms, Brio, Quizzes, Teleskop etc.?
Cât de ușor îți este să folosești table virtuale si interactive: Jamboard, Mentimeter, Zoom board, Openboard, Ideaboardz, Miro, Mural app, Inkscape etc.?
Cât de ușor îți este să folosești platforme digitale interactive: Zoom, Teams, Zoho, Skype, Meet, Messenger, Whatsapp etc.?
Cât de ușor îți este să folosești stocarea și administrarea documentelor în Cloud: OneDrive, Google Drive etc.?
Cât de ușor îți este să folosești reglementările de securitate online si utilizarea datelor online: GDPR si identificare plagiat, traducerea automată de conținut etc.?
Care este frecvența cu care utilizezi la școală și acasă procesatoarele de text: Word, Google Docs, OneNote etc.?
Care este frecvența cu care utilizezi la școală și acasă foile de calcul: Excel, Spreadsheet etc.?
Care este frecvența cu care utilizezi la școală și acasă e-mail-ul: Gmail, Yahoo etc.?
Care este frecvența cu care utilizezi la școală și acasă căutarea de informații pe Internet: Chrome, Mozilla, Safari etc.?
Care este frecvența cu care utilizezi la școală și acasă aplicațiile pentru publicarea pe internet?
Care este frecvența cu care utilizezi la școală și acasă, forumurile sociale: Facebook, Instagram, TIk Tok, Discord, You Tube ?
Care este frecvența cu care utilizezi la școală și acasă mediile de învățare: Google Classroom, Class Note ?
Care este frecvența cu care utilizezi la școală și acasă aplicații pentru crearea de materiale vizuale: Google Sildes, Power Point, Canva, Swavy etc.?
Care este frecvența cu care utilizezi la școală și acasă mediile virtuale de învățare/jocuri interactive: platforme eLearning, MozaBook, Spectacular, Mecabricks, Kahoot, Nasa Kids, Wolfram Alfa etc.?
Care este frecvența cu care utilizezi la școală și acasă table virtuale si interactive: Jamboard, Mentimeter, Zoom board, Openboard, Ideaboardz, Miro, Mural app, Inkscape etc.?
Cât de ușor îți este să cauți informații pentru înțelegerea unui anumit subiect educațional?
Cât de ușor îți este să proiectezi activități care vizează dezvoltarea gândirii elevilor pe un anumit subiect prin colaborare și dialog?
Cât de ușor îți este să proiectezi activități de îndrumare a elevilor cu privire la învățarea independentă și autonomă a acestora?
Cât de ușor îți este să contactezi elevi/profesori din alte școli prin e-mail sau Internet în vederea schimbului de experiență sau lucrul colaborativ pe proiecte educaționale?
Cât de ușor îți este să proiectezi activități care vizează căutare de informații pe Internet pentru completarea unor proiecte educaționale?
Cât de ușor îți este să proiectezi activități care conduc la publicarea unor imagini, texte sau rapoarte educaționale completate de elevii tăi?
Cât de frecvent utilizezi activități de căutare de informații pentru înțelegerea unui anumit subiect?
Cât de frecvent utilizezi activități de dezvoltare a gândirii pe un anumit subiect prin colaborare și dialog?
Cât de frecvent utilizezi activități de îndrumare pentru învățare independentă și autonomă a elevilor?
Cât de frecvent oferi elevilor libertatea de a naviga pe Internet pentru a efectua diferite sarcini școlare?
Cât de frecvent contactezi elevi sau profesori din alte școli prin e-mail sau Internet pentru schimb de experiență sau lucrul colaborativ pe proiecte educaționale?
Cât de frecvent cauți informații pe Internet pentru completarea unor proiecte educaționale?
Cât de frecvent publici imagini, texte sau rapoarte educaționale?
Cât de util ar putea fi sprijinul și instruirea în practicarea pedagogiei digitale la calsă?
Îmi place ideea de a învăța să aplic competența digitală în elaborarea unor proiecte educaționale mari
Îmi place ideea de a învăța să aplic competența digitală în elaborarea unor proiecte educaționale la scară mică
Îmi place ideea de a învăța să aplic competența digitală în munca independentă a elevilor
Îmi place ideea de a învăța să aplic competența digitală în munca de teren a elevilor
Îmi place ideea de a învăța să aplic competența digitală în elaborarea unor lucrări educaționale și simulări de laborator virtual
Îmi place ideea de a învăța să aplic competența digitală în exersarea abilităților și metodelor specifice pe disciplină
Îmi place ideea de a învăța să aplic competența digitală în angajarea unor discuții pe net
Îmi place ideea de a învăța să aplic competența digitală în prezentarea oricăror informații și asistență pentru ilustrare