Busola Digitală pentru Profesori

Lumea se schimbă cu o viteză mult mai mare decât în urmă cu 30 de ani. Ne aflăm în pragul unei revoluții industriale fără precedent care va modifica fundamental modul în care trăim, lucrăm și ne raportăm unul la celălalt. În ceea ce privește amploarea, contextul și complexitatea sa, transformarea va fi diferită de orice a experimentat omenirea până în prezent. Cooperarea dintre om și mașină va fi principala preocupare a omenirii, pe măsură ce inteligența umană învață să utilizeze gândirea computațională. Armonia existentă în relația om-calculator, va putea crea premize pentru ca oamenii să performeze sarcini cu valoare adăugată.

Astfel, abilitățile digitale devin esențiale pentru oricare om de pe planetă, pentru întreaga viață. În contextul dat, profesorii și elevii sunt nevoiți să-și dezvolte abilități transversale  și, totodată, să și le îmbunătățească pe cele existente în mod considerabil. Utilizarea adecvată a tehnologiilor și resurselor digitale în viața cotidiană, atât la școală/serviciu, cât și acasă, pot face diferența între un individ mediocru și unul cu un potențial mai mare de câștig.

Experții preconizează că un număr tot mai mare de locuri de muncă vor fi disponibile pentru persoanele care au abilități digitale avansate. Apar ocupații noi, dispar meserii vechi. Adulții sunt la fel de derutați ca și tinerii când vine vorba de cum va arăta piața muncii începând cu 2025. Adoptarea rapidă a tehnologiilor emergente, cum ar fi inteligența artificială (AI) și învățarea automată (ML) – care includ sisteme de date, echipe interconectate care lucrează remote și lideri care au adoptat și promovează utilizarea tehnologiei – prefigurează contextul pentru crearea de noi niveluri de eficiență a forței de muncă, productivitate ridicată și competiție sănătoasă între ecosisteme.

©2021 | autor Silvia Bogdan, https://silviabogdan.ro

Aprecieri si recenzii

0.0
Scor mediu
0 Aprecieri
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
Ți-a plăcut cursul nostru?
Am vrea să știm opinia ta!
Fii primul care acordă o recenzie!
Show more reviews
Ți-a plăcut cursul nostru?
Am vrea să știm opinia ta!

Cursuri similare

SEIF Ghid de Educație Financiară pentru Adolescenți

Cu acest curs, sperăm să ai ocazia să conștientizezi ce contează cu adevărat pentru tine, să descoperi căi simple în a-ți (re)modela propriul comportament financiar, practicând obiceiuri sănătoase, lăsându-te inspirat(ă) și sedus(ă) de rezultatele financiare pe care poți începe să le înregistrezi fără prea mult efort, încă de la vârsta pe care o ai.

See more...

RON20

Povestea Ciocolatei pentru Detectivi

Prin intermediul acestui exercițiu, vei înțelege conceptul de bunăstare personală. Totodată, vei conștientiza faptul că deciziile personale, inclusiv cele financiare, pot avea un impact esențial asupra oamenilor care lucrează în domeniile de activitate ale poveștii noastre, indiferent de locul unde își trăiesc viața pe pământ.

See more...

FLiPiada Detectivilor – Etapa 2

Prima etapă de activități pentru participanții cu vârste cuprinse în tre 7 și 10 ani din cadrul FLiPiada.

See more...

« » page 1 / 5

Scroll to Top