Subscribe1

Obligații și facturi

Odată cu plecarea la facultate și independența proaspăt câștigată, vin și responsabilitățile. Cele mai apăsătoare dintre toate sunt facturile. Bucăți de hârtii de care trebuie să ai grijă, pentru că oricând se pot întoarce împotriva ta. Luminile nu se vor mai aprinde, gazele nu vor mai arde, apa nu se va mai încălzi. Da, trebuie, deci, să ai grijă la plata facturilor.

Toate acestea au o dată scadentă, ultima zi în care poți achita aceste taxe, fără a fi penalizat, pentru că orice întârziere se plătește.  Când uiți sau amâni plata de altfel iminentă, instituția căreia îi ești dator te va înștiința prin mesaje telefonice, mailuri sau alte facturi.

Mulțumită internetului s-a schimbat și vechea metodă de plată precedată de un lung stat la coadă în fața ghișeelor. Tot mai mulți oameni folosesc internet bankingul pentru a efectua diferite plăți. Dacă dispui de un cont bancar și de un card, poți și tu să raresti drumurile prin oraș de dragul utilităților.

Ai, de asemenea, posibilitatea de a anula livrarea facturilor prin poștă și poți activa primirea lor via e-mail. Îți faci un cont pe site-ul furnizorului de curent electric, internet etc și ești informat foarte ușor de tot ce trebuie să plătești.

Dacă amâni achitarea utilităților mult după data scadență, nu doar că îți va fi oprită furnizarea diferitelor servicii, dar pentru a relua procesul va trebui să suporți costurile penalizarilor și a operațiunilor tehnice de remontare. Costurile realimentării cu electricitate sunt de câteva ori mai mari decât valoarea unei singure facturi. Deci gândește-te, merită această proastă investiție?

Așa că, ai întotdeauna grijă să respecți termenul limită de plată a facturilor, evită deconectarea serviciilor și calculează-ți consumul, acolo unde nu este vorba de un abonament cu o ofertă predefinită, astfel încât sumele de plată să fie cât mai mici. Îți faci un serviciu ție și, bineînțeles, planetei consumând mai puțin din orice.

Lasă un răspuns

Contact

Școala de Valori
str. Ion Nistor nr. 2, ap. 1, sector 3, Bucureşti, România
Email: office@scoaladevalori.ro
Phone: + ( 40 ) 745267871
Fax: 0378 107 900
Website: http://escoaladevalori.ro
Email: office@scoaladevalori.ro