Subscribe1

Media

 

 

 

Raport proiect BDB 2014

Prima ediţie Bani de buzunar 2.0 a avut loc la finalul anului 2014, în cinci oraşe din ţară: Bucureşti, Piteşti, Râmnicu Vâlcea, Braşov şi Cluj-Napoca. Timp de 9 săptămâni, cei peste 460 de participanţi au avut parte de o călătorie inedită prin lumea finanţelor, ghidaţi de o echipă simpatică de facilitatori. După workshop-urile de deschidere din fiecare oraş, activitatea s-a mutat pe platforma online www.escoaladevalori.ro, care oferă acces la o serie de resurse interactive.

Raport teme BDB 2015

În fiecare dintre cele cinci orașe, adolescenții înscriși în proiect au avut ocazia să participe la 2 ateliere interactive – respectiv unul la în deschiderea proiectului și unul la finalul proiectului. Scopul atelierului de deschidere a fost familiarizarea cu niște noțiuni elementare de gestionare a banilor prin simulări și gamification. Tot în cadrul acestor ateliere s-au format echipe de 4-6 participanți. Fiecare echipă a lucrat cu un facilitator al Școlii de Valori și sub îndrumarea acestuia a intrat în lumea Regatului Pendo2, unde fiecare membru al echipei a jucat un rol în administrarea bugetului unui regat pe timp de un an.

Aplicatiile castigatoare

Pentru ca aventura să fie şi mai palpitantă, tinerii au luat parte la o competiţie strânsă, pe grupe, la finalul căreia s-a desemnat câte o echipă câştigătoare în fiecare oraş. Premianţii au fost răsplătiţi cu portofele colorate şi un buget de început, pe care să-l înmulţească prin metodele creative descoperite în cadrul proiectului. Pe parcursul celor 4 sesiuni online, participanţii au avut de făcut 2 teme pentru care li s-au acordat premii. 5 echipe câstigatoare, câte una din fiecare oraş, au primit portofele cu bani de buzunar în ele, suma totală a premiilor fiind de 2500 de euro.

Contact

Școala de Valori
str. Ion Nistor nr. 2, ap. 1, sector 3, Bucureşti, România
Email: office@scoaladevalori.ro
Phone: + ( 40 ) 745267871
Fax: 0378 107 900
Website: http://escoaladevalori.ro
Email: office@scoaladevalori.ro