Subscribe1

Cum se adună banii de buzunar

Ai încercat de multe ori să aduni toți banii primiți cadou, de la rude, economisiți din alocații sau plătiți pentru diferite servicii? Niciodată nu ai reușit să aduni mai mult decât ai cheltuit? Ai nevoie doar de puțin mai multă determinare și un loc foarte sigur, care mușca atunci când vrei să întinzi mână după bani care trebuie economisiți.

Urmărește câțiva pași simpli ca să fii sigur că până la Crăciun, sau Paști, sau vară viitoare, ai să ai câțiva bani ai tăi bine puși deoparte.

  1. Stabilește-ți un prag, definește scopul economiilor tale. Dacă ești pe deplin motivat de obiectivul economisirii, atunci vei fi mai serios și mai determinat în a nu cheltui bani pe lucruri puțin semnificative.
  2. Trasează o limită de „investitie”. Dacă primești o anumită sumă, pune jumătate, sau chiar mai mult, deoparte. Dacă respecți acest prag de fiecare dată când deții niște bani, vei observa că într-o oarecare perioadă de timp, fondurile tale se vor înmulți.
  3. Găsește un Cerber care să îți păzească economiiile de propriile tale impulsuri. Pune banii într-o pușculiță pe care nu vrei să o spargi prea curând, ascunde-i de ține însuți, predă fondurile în grijă unui adult de încredere. Fii sigur, doar, că nu ai acces ușor la ele atunci când vrei să chletui, dar să îți fie atât de aproape încât să te motiveze să strângi cât mai mulți bani.
  4. Fiecare bănuț contează. Din multe monede se fac bancnotele mari. Pune deoparte orice sumă cât de mică, căci prin repetarea acestui gest ai să te bucuri de economii mari.
  5. Cheltuie cât mai puţin, aproape deloc, atunci când ieşi în oraş cu prietenii. Planificaţi activităţi econome, distraţi-vă fără bani, prin puterea imaginaţiei voastre.
  6. Oferă-ţi libertatea de a cheltui, dar o suma cât mai mică.
  7. Niciodată nu cumpăra mâncare din banii economisiţi. Ai să te alegi cu o poftă şi mai mare şi bani tot mai puţini.
  8. Găseşte câteva metode prin care să faci bani. Ajută-ţi părinţii prin casă, lucrează pe timp de vară, organizează un „garage sale” cu vechile tale lucruri; oricare din aceste opţiuni te va ajuta să câştigi şi să economiseşti propriii tăi bani.

Acestea fiind spuse, scrise şi citite de tine, începe de acum să iei măsuri. Investeşte cu cap, economiseşte înţelept şi în curând ai să reuşeşti să aduni o sumă considerabilă pe care să o foloseşti atunci când vrei să îţi cumperi un laptop, cel mai nou telefon sau o super bicicletă. Dacă încerci, nimic rau nu ţi se poate întâmpla. Spor la economii!

 

Sursă articol: http://www.wikihow.com/Save-Money-as-a-Kid

Lasă un răspuns

Contact

Școala de Valori
str. Ion Nistor nr. 2, ap. 1, sector 3, Bucureşti, România
Email: office@scoaladevalori.ro
Phone: + ( 40 ) 745267871
Fax: 0378 107 900
Website: http://escoaladevalori.ro
Email: office@scoaladevalori.ro